. .

Succesfuld IT infrastruktur

Datacenter (Billede: Flickr.com)

Datacenter (Billede: Flickr.com)

Når man trådte ind på et typisk virksomhedskontor for 15 år siden, ville man ofte se en masse medarbejdere foretage papirarbejde af forskellig art, eller udføre andre manuelle opgaver. Træder man ind på et typisk kontor i dag, bliver mange af disse ting udført på computere. Det er utroligt så hurtigt computeren og internettet har revolutioneret arbejdsopgaver, der tidligere blev udført på en mere ‘primitiv’ måde. Dette stiller krav til virksomheder om at forholde sig til disse forandringer, og gøre deres bedre for at være på forkant med udviklingen. IT infrastruktur er snart ikke en valgmulighed, men en del af forretningsplanen, der skal optimeres løbende. En stor del af IT infrastrukturen er at arbejde med et professionelt datacenter, hvadenten det er inhouse eller outsourcet. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, hvilket du kan læse mere om i dette indlæg og dette.

Elementer i god IT infrastruktur

Først og fremmest kræver IT infrastruktur, at der er en internetforbindelse. Denne kan enten skabes ved hjælp af LAN (‘Local Area Network’), eller Wi-Fi. Før det trådløse internet skulle virksomheder trække internetkabler rundt i hele domicilet, så alle computere kunne få adgang til virksomhedens LAN. Nu vælger flere og flere at installere Wi-Fi, hvor computerne i virksomheden kan koble sig til en router, der udsender et trådløst internet.

IT infrastruktur består naturligvis også af alle computerne, hvor der konstant bliver udvekslet og skabt en masse data, som skal sælges, købes og gemmes. For at holde styr på alle disse små enheder skal man have en server, som er en slags modercomputer, der kan holde opsyn med de mange computere hos virksomheden. Denne server kan også bruges som et mellemled mellem computerne og nogle store harddiske, så man på den måde kan tage løbende backup af alle de værdifulde data, som medarbejderne jonglerer rundt med.

Hvis en virksomhed vil have god IT infrastruktur, hvilket må siges at være nødvendigt i stigende grad, så skal den sørge for at tage disse elementer, foruden mange andre, i betragtning, og sørge for at de spiller godt sammen. Kigger man eksempelvis på den danske virksomhed DK Hostmaster, som varetager administrationen af alle danske domænenavne, så er det fuldstændig forretningskritisk, at deres sikkerhed omkring datacentre og servere er på højest mulige niveau, hvilket du kan læse mere om i denne artikel.

Her kan du læse mere om IT infrastruktur, IT sikkerhed og datacentre.

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: