. .

Stålaltaner og materialer

Stålaltan (Foto: MinAltan.dk)

Stålaltan (Foto: MinAltan.dk)

Altaner kan udføres i forskellige materialer. De kan også bestå af en sammensætning af flere materialer, for eksempel stål og glas. Nogle altaner laves også i sammensætningen træ og stål. Det er vigtigt at en altan konstrueres forsvarligt, så der ikke er fare for at den eksempelvis bryder og falder ned, eller bliver tæret af rust og en dag falder sammen uden varsel. Stålet er som regel altid galvaniseret, så rust ikke bliver et aktuelt problem i altanens levetid. Stålet bruges i forbindelse med de bærende dele, beslag samt balustrene. Balustrene er de lodrette stænger der går fra gelænderet og ned i gulvoverfladen på altanens terrasse – ligesom på en trappe. De fungerer som et slags sikkerhedsgitter og afskærmning, så det er trygt at færdes på en altan.

Træflader på stålaltaner

Selvom alt det bærende er konstrueret og lavet af stål, er der som regel en gulvoverflade på en altan. Det er her brugeren vil befinde sig. Trægulve som anvendes udendørs, kræver en vis mængde pleje. De fleste altaner er dog udstyret med terrasser af træplanker. Hvis man ønsker en lidt dyrere udgave, og mindre pleje, kan gulvet også laves i komposit, og det kræver ikke nær så meget vedligehold som træ gør. Derudover kan selve gelænderet og afskærmningen laves i træ.

Der kan læses meget mere om altaner her!

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: