. .

Plast og emballageværktøj

Emballageværktøj (Foto: Kellpo.dk)

Emballageværktøj (Foto: Kellpo.dk)

Plast er en gruppe af kunststoffer. Det laves af råolie som i sin ubearbejdede form ikke kan bruges som emballage. Til det skal der iblandes andre stoffer, for at gøre det hårdt, elastisk eller give det en resistens overfor UV-stråler. Som emballage kan plast nævnes i sammenhænge som flasker, engangsfolie og poser. Meget af det plast der findes som emballage bliver smidt ud efter transporten. Der findes dog biologisk nedbrydeligt plast, som i ressource- og miljøhenseende er en god ting. Der findes gisninger som siger, at olien en dag i nær fremtid slipper op. Det vil medføre at muligheden for at lave plast også slipper op. Det er der dog råd for, om ikke andet, så forskes der i det man kalder bioplast, som er et produkt der er baseret på fruktose. En god egenskab at implementere ved plast, er at det skal kunne genbruges, altså laves om til noget andet brugbart, når det har været brugt som f.eks. emballage. Det kræver nogle gode emballageværktøjer at skabe plastik til brug i fødevareindustrien, og der findes en række virksomheder som har specialiseret sig i netop fremstillingen af disse emballageværktøjer.

Emballageindustrien

Når man laver plastemballage skal det have mindst mulig omkostninger og mindst muligt energiforbrug. Men frem for alt skal maskinerne der laver plastemballagen kunne lave mange millioner emner, uden at bryde sammen, eller gå helt i stykker, så der skal produceres en ny maskine. Dette resulterer nemlig i yderligere udgifter, så kravene til maskinerne i emballageindustrien er store.

Klik her for at læse mere om emballageværktøjer.

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: