. .

Magnetiske sensorer

Induktive Sensorer (Foto: Bernstein.dk)

Induktive Sensorer (Foto: Bernstein.dk)

De magnetiske sensorer bruger det magnetiske fænomen omkring induktans. Induktans er evnen til at inducere en elektromotorisk kraft ud fra en elektrisk strøm der er tidsvarierende. Induktans er en egenskab som man tager højde for i elektriske komponenter og apparater, f.eks. elektromagnetiske maskiner. Ud fra ordet induktans, kommer ordet induktor. En induktor er en komponent som bruger induktion af elektrisk strøm, til at skabe et magnetisk felt. Induktoren er som oftest en spole, som har vindinger af en leder (et metal) rundt om en stang eller kerne af et magnetiserbart materiale. Ved varierende strøm igennem spolen, vil der fremkomme en såkaldt flux gennem spolen. Denne flux vil så skabe en varierende elektromotorisk kraft. I sådan et vekselstrømskredsløb vil induktansen medvirke til samme kreds’ impedans. Impedans er forholdet mellem spænding og strøm, i form af modstand/resistans. Dette kan opsummeres i Ohms lov. Her er produktet af resistans og strøm, lig med spændingen.

Hvordan bruges så dette i en magnetisk sensor

Nogle sensorer er kun induktive, og består af et induktionskredsløb. Den elektriske strøm genererer et magnetisk felt, der kollapser og genererer et nyt elektrisk kredsløb. De induktive sensorer kan detektere deres mål, uden at berøre det. Dog skal det være inden for det magnetiske felt. De detekterer også kun metal. Andre magnetsensorer består af en permanent magnet, der er en del af det strømkredsløb der er i hele installationen. Hvis magneten fjernes vil kredsløbet stoppes, og kontrakten brydes. Sådan en magnetsensor kan være placeret på vinduer eller døre, som en del af et alarmeringssystem.

Se induktive sensorer her

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: