. .

IT infrastruktur – det kan outsources

data (Kilde: Flickr.com)

data (Kilde: Flickr.com)

Outsourcing er et helt nyt begreb, der er kommet til over de senere år. Det startede da virksomheder i Vesten fandt ud af, at de kunne få fabrikker i u-lande og i Asien til at fremstille deres varer for dem, og så sende dem ud til forbrugerne verden over. Siden da er outsourcing blevet til et vidt begreb, der dækker over alle de ydelser, som en virksomhed får nogle andre til at tage sig af. Således er det efterhånden også blevet muligt at outsource IT infrastruktur, nemlig ved hjælp af co-location. Du kan læse mere om hvordan man laver en succesfuld IT infrastruktur i denne artikel.

Hvordan colocation af IT infrastruktur foregår

IT infrastruktur hos en virksomhed dækker over mere end bare computere. Det står også for alt det udstyr, der skal til for at få alt det teknologiske til at spille sammen. Der skal koordineres en hel del ting. Blandt andet skal der en eller flere servere til, alt efter virksomheden størrelse, for at computerne ‘taler sammen’ og til at holde trådene.

Det er også vigtigt, at en virksomhed jævnligt sørger for ansvarlig backup af computerne på kontoret. Tyveri, brand eller vandskader kan vise sig at være forbundet med uhyrlige omkostninger, hvis der ikke er sørget for backup, for det kan bringe forretningen mange skridt bagud. Vi skal blot nævne disse ting for at gøre det klart, at det er et omfattende arbejde at opstille holdbar IT infrastruktur. Derfor er der mange datacentre, der nu udliciterer mulighed for at leje sig ind på deres udstyr, og på den måde flytte hele sin virksomheds datacenter over til dette større datacenter, der på den måde bliver en ‘host’ af virksomhedens IT infrastruktur. Det kan både spare bekymringer, tid og penge, hvilke er værdifuldt i både det korte og det lange løb. Der er mange grunde til at undersøge, hvordan colocation kan gavne din virksomhed allerede nu!

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: