. .

Induktive sensorer

Induktive Sensorer (Foto: Bernstein.dk)

Induktive Sensorer (Foto: Bernstein.dk)

Sensorer skal være små og praktiske, men samtidig også robuste. Der findes en kategori af sensorer som er en type nærhedsfølere. Under denne kategori hører de kapacitive og de induktive sensorer. Disse sensorer behøver ikke at blive berørt for at aktiveres. De induktive sensorer kan detektere alle metaller. I den induktive sensor sidder en oscillator, som er sensorens svingningskredsløb. Oscillatoren svinger frit når der ingen emner er i nærheden af sensoren. Når et objekt nærmer sig oscillatorens felt, vil spændingen falde, og til sidst vil den gå i stå. Det er det, der via en forstærker, aktiverer signalet.

Hvordan foregår det

De induktive sensorer kan monteres både så det kun er enden der detekterer, eller således at de sidefølsomme sensorer har fremskudt montering (der er fri plads rundt om det yderste stykke af sensoren).

Et normalt interval for en induktiv sensors føledistance (tasteafstand) er mellem 0,8 mm og 15 mm. Det afhænger af, om sensoren er sidefølsom eller ikke. De sidefølsomme sensorer har størst tasteafstand.

De induktive sensorer kan bruges til at tælle emner med, det kunne være mønter. De kan også bruges til at bestemme om et emne er til stede eller ej, eller om en motor er tændt eller slukket. Induktive sensorer kan som regel fås med en metalkappe om sig, eller med en kappe af kunststof. De kan også bygges i mange specielle former, f.eks. som en hestesko eller gaffelformede.

Læs mere om induktive sensorer her!

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: