. .

Hvad er et ophængssystem

Ophængsystemer (Foto: bernstein.dk)

Ophængsystemer (Foto: bernstein.dk)

Ophængssystemer findes til alle maskiner, hvor der indgår elektronisk styring. Er det en spåntagende maskine som en fræser eller en drejebænk, vil det være en fræser eller drejebænk som bliver styret elektrisk. Det kan for eksempel være de såkaldte CNC maskiner, hvor CNC står for computerized numerically controlled. Dette betyder at maskinen er computer-numerisk styret, dvs. at betjeningen ikke foregår manuelt, men programmeret. Ophængssystemet er så den enhed, der holder det hele samlet. Styreskærmen skal holdes oppe i nærheden af maskinanlægget. Selvom maskinen er styret af en computer, er det dog stadig nødvendigt at der er en operatør, til at overvåge arbejdet og til at indstille maskinens opgaver. Her bruger operatøren så styreskærmen til at indtaste det ønskede.

Ophængssystemet ved en sprøjtestøbemaskine

En sprøjtestøbemaskine er et anlæg som kan trykstøbe plast. Rigtigt mange emner i dag er sprøjtestøbte. Legetøj, plastudstyr til køkkenet, emballage og meget andet i plast. En sprøjtestøbemaskine arbejder med tryk, høje temperaturer og store bevægelige dele. På sådan et anlæg er der mange afskærmninger og sikkerhedsforanstaltninger. Det er vigtigt at den maskinkyndige eller operatøren kan se hvad maskinen laver, hvis noget skulle gå galt, eller det viser sig at der er fejl i emnerne. Meget kan styres med computere, men det er nødvendigt at man også kan koble computeren fra, dette kan blandt andet gøres fra ophængssystemet, hvori styreskærmen sidder.

Læs mere om ophængssystemer her

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: