. .

Hvad er en magnetkontakt

Magnetkontakt (Foto: bernstein.dk)

Magnetkontakt (Foto: bernstein.dk)

Reed-kontaktens princip er det der bruges i det der kaldes magnetkontakter. Magnetkontakten er en slags føler eller sensor, som aktiveres af magnetisme. Reed-kontakten er selvfølgelig elektrisk, og består af nogle kontaktpunkter indeni, som er jernholdige. Jern kan korrodere, derfor kan det være nødvendigt at kontakterne forsegles i et vakuum da dette vil forhindre en eventuel korrodering med den atmosfære der er omkring jernet. Man kan også placere jernkontakterne i en inaktiv gas i stedet for i et vakuum.

Begge dele kræver et rør som kontakterne kan placeres i. Dette rør er lavet af glas. Måden hvorpå reed-kontakten fungerer, er at der enten er en permanent magnet som består af et materiale som er magnetiseret og skaber et vedvarende magnetisk felt, eller en spole, som skaber et elektromagnetisk felt der trækker de to jernkontaktpunkter sammen. Når de to kontakter er trukket sammen, skabes der et elektrisk kredsløb.

Magnetkontakten kan bruges til overvågning, tyverisikring i form af alarmsystemer. De kan bruges som sensorer på vinduer og døre. Når alarmsystemet er koblet op og er sat til reed-kontakten eller magnetkontakten, kan kredsløbet brydes ved at der åbnes et vindue eller en dør. Når vinduet åbnes, fjernes magneten fra kontakten og dette vil aktivere alarmsystemet.

Få endnu mere info om magnetkontakter her!

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: