. .

Formværktøjer til at lave plastemballage

Værktøjsfremstilling (Foto: Kellpo.dk)

Værktøjsfremstilling (Foto: Kellpo.dk)

Når man skal lave plastemballage kan det gøres på mange måder, en af dem ved sprøjtestøbning. Til fremstilling af et bestemt sprøjtestøbt emne, skal der bruges en form, som når den er sat sammen danner det hulrum hvor plasten kan flyde ind i og hærdes. Når selve emballagen er designet, det kunne være et bæger, skal formen tegnes og konstrueres så den skaber den ønskede emballage. Formen kan tegnes i et 3D tegneprogram som skal kunne læses af en CAM software. CAM står for Computer-Aided Manufacturing som betyder computerstøttet fremstilling (el. produktion).

Skal der bruges CAM og hvorfor vælges det?

Det kommer selvfølgelig an på hvor avanceret maskinen er. Hvis den ikke understøtter CAM, behøver man ikke dette. I industrien sigtes der dog efter at bruge den slags computerstøttede metoder for fremtiden. Det er maskiningeniøren eller en anden der er uddannet til at konstruere maskiner, der tegner og konstruerer støbeformen. Den kan laves i stål eller aluminium, hvor stål er det dyreste og det metal med længst levetid. Formen kan så fræses ud i en CNC maskine, via den føromtalte CAM software. Når formen er lavet, som regel i to dele, skal den testes. Hvis emballagen er som den skal være, efter den er blevet støbt i formen, så kan masseproduktionen begynde.

Læs mere om værktøjsfremstilling her

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: