. .

Flere og flere gør brug af datacentre

Datacentre (Billede: Flickr.com)

Datacentre (Billede: Flickr.com)

Der er mange beslutninger og gøremål forbundet med at drive en forretning. Først og fremmest vil man som virksomhed betragtet gerne kunne fokusere på kerneforretningen, og undgå at bruge for meget tid på praktiske ting, der egentlig helst bare skal fungere uden for meget besvær. Derfor er der mange initiativer tilgængelige for virksomheder, så de kan forenkle og effektivisere hele deres forretningsplan. Datacentre er et af de initiativer, som kan være en hjælp til dette, hvilket har gjort dem til en populær løsning for mange virksomheder allerede nu. Det kan du blandt andet læse mere om her.

Det smarte ved datacentre

Der findes mange forskellige datacentre med deres forskellige specialer og størrelser. Fælles for dem er dog, at de er bygget op omkring en enorm IT infrastruktur, der på den måde kan håndtere store mængder data i forskellige sammenhænge, lige fra datatrafik lagringsplads til servertrafik og telekommunikation. Nogle store firmaer gør brug af datacentre til at håndtere deres interne datatrafik, som for eksempel elektronikgiganter og lignende. Andre datacentre er dog beregnet til, at virksomheder indenfor en rimelig afstand kan outsource deres IT infrastruktur til dem. Dette kaldes også colocation.

Ved colocation kan en virksomhed altså outsource sin IT infrastruktur til et datacenter, og derved slippe for selv at have IT udstyr stående til alle mulige forskellige formål. Ofte kan dette medføre, at datatrafikken bliver effektiviseret som følge af, at et datacenter er udstyret med professionelt udstyr i langt større skala end en virksomhed normalt vil erhverve sig. Desuden er datacentre ofte certificeret efter strenge sikkerhedskrav, der sikrer, at kunders kostbare data aldrig går tabt.

Døgnbemandede datacentre

Alt dette er naturligvis helt afhængigt af, hvilket datacenter man vælger at outsource sin IT infrastruktur til. Hvad enten man er baseret i Danmark eller i udlandet, så er flere datacentre meget professionelle i forhold til udstyr og service. Undersøg eventuelt sagen nærmere, hvis det er noget for den virksomhed, du arbejder for. Læs eksempelvis denne artikel på Comon, som handler om at Interxion datacentre oprettede sovekapsler under OL i London, for at kunne bemande datacentret hele døgnet i tilfælde af, at der skulle ske noget. Fænomenet er kendt fra Japan, hvor man har decidere kapselhoteller.

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: