. .

Få et datacenter til at varetage jeres IT infrastruktur

Datacentre (Billede: Flickr.com)

Datacentre (Billede: Flickr.com)

I nogles øjne er et datacenter noget, som kun store virksomheder med store behov gør brug af. Det er sandt, at større virksomheder som Microsoft, der skal håndtere mange forskellige former for datatrafik, har brug for datacentre til at håndtere deres datatrafik. Det er umuligt for en sådan virksomhed at samle hele sin IT infrastruktur på ét sted. Dette er dog ikke ensbetydende med, at kun store virksomheder kan gøre brug af datacentre. Hvordan kan en mindre virksomhed også gøre brug af et datacenter til at varetage sin IT infrastruktur?

De fleste kender princippet bag outsourcing, hvor man får en ekstern virksomhed et andet sted til at tage sig af en ydelse. En special form for outsourcing hedder ‘co-location’. Dette indebærer, at får et datacenter til at tage sig af ens IT infrastruktur. Med andre ord kan man få oprettet en server på et datacenter, man kan få dem til at sætte et backupsystem op for virksomheden og man kan købe mere lagringsplads hos dem. Alt dette gør, at virksomhedens kontorer slipper for at have IT udstyr stående, og så kan man også spare udgifter til særligt uddannet og erfarent personale.

IT infrastruktur behøver ikke være en kompliceret størrelse. Co-location til et datacenter gør det meget mere enkelt og effektivt, og så kan virksomhedsdrivere i stedet fokusere 100% på deres kerneforretning. På sigt vil de desuden kunne se på deres udgifter, at det faste beløb de betaler til deres tilknyttede datacenter, er en del mindre end de penge, de tidligere måtte smide efter deres IT infrastruktur. Rigtig mange virksomheder oplever, at deres datacenter bliver så småt, og det presser deres samarbejdepartnere – læs mere om det i artiklen fra Computerworld her.

Hvis du har fået lyst til at vide mere omkring co-location som alternativ til egen IT infrastruktur på kontoret, så tag kontakt til ét af de mange datacentre i Danmark eller i udlandet, så de vil helt sikkert også kunne give din virksomhed et godt tilbud.

Share

One Response to Få et datacenter til at varetage jeres IT infrastruktur

  1. Pingback: Flere og flere gør brug af datacentre

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: