. .

Digital elektronik

Elektronik (Foto: recordere.dk)

Elektronik (Foto: recordere.dk)

Digital elektronik er en af de to grene som elektronik generelt er inddelt i. Den anden del er den analoge elektronik, og som mange nok ved, så bliver den digitale elektronik udforsket på meget højt plan, i forhold til den analoge elektronik, da vi lever i en digitaliseret verden.

Ved hjælp af meget simple kredsløb, kan komplicerede kredsløb opbygges. Digitale signaler kan kun antage en afgrænset mængde værdier, og det er tilmed på givne eller afgrænsede tidspunkter. Signalerne ligger inden for to størrelser i strømstyrke og spænding, og disse to størrelser er som regel ’’0’’ og ’’1’’. ’’0’’ angiver spændingen i ét interval, mens ’’1’’ angiver spændingen i et andet interval og i mellem de to intervaller som 0 og 1 ligger i, er der en hel masse ubenyttede spændinger.

Der bliver brugt visse fagtermer om ’’0’’ og ’’1’’. Hvis man benytter den såkaldte positive logik, vil ’’1’’ være den højeste værdi, eller det højeste spændingsinterval, mens ’’0’’ er det laveste. I negativ logik er det ’’0’’ som højeste værdi, og ’’1’’ som laveste. I den positive logik hedder ’’1’’; high, og ’’0’’; low. Modtageren af signalerne er dermed tolerant, og ser alt over en vis spændingsgrænse som 1 og alt under som 0.

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: