. .

Datacentre – teknologiske vidundere

datacentre (Kilde: Flickr.com)

datacentre (Kilde: Flickr.com)

Der er efterhånden næsten ikke den virksomhed, der ikke gør brug af IT i forretningens daglige drift. Hvad enten det er selve arbejdet eller noget administrativt, der skal foretages ved hjælp af computere, så kan et firma nok ikke komme uden om det. Teknologiens udvikling på dette felt har virkelig gjort mange arbejdsmæssige opgaver meget lettere og mere effektive for virksomheder, end de var før. Desuden har det stigende behov for IT infrastruktur hos virksomheder dannet grobund for endnu flere teknologiske vidundere, nemlig datacentre.

Datacentre er store samlinger af enorm kapacitet indenfor IT infrastruktur. Hos disse centre søger man at samle rigtig meget ydeevne indenfor lagringsplads, datatrafik, servere, telekommunikation og meget mere. I stedet for at virksomheder hver især skal have mange små datacentre rundt omkring, kan de samle det ét sted. Denne outsourcing af sin data er også kaldet colocation, og du kan læse mere om colocation her og her. Nogle virksomheder vælger også at oprette deres egne datacentre, for eksempel søgemaskinegiganten Google, der har masser af centre til deres datatrafik i hele verden. Se eksempelvis denne video om Google datacentre, som viser hvor enormt stort det er og hvor mange ressourcer det kræver!

Brug af datacentre på lavplan

Selv små virksomheder kan dog også drage nytte af datacentre. Det er nemlig ikke sådan, at en virksomhed selv skal stå for driften af et datacenter. Der er masser af datacentre alene i Danmark, der simpelthen udliciterer deres ydelser til meget fornuftige priser. På den måde kan virksomheder outsource deres IT infrastruktur til et datacenter, og på den måde på sigt spare både tid og penge, idet de kun skal betale for det forbrug, de har hos deres givne datacenter. Der er mange at vælge imellem, men det er jo godt hurtigt at kunne finde frem til det datacenter, der kan tilbyde de bedste ydelser og den bedste service til de mest fornuftige priser.

Share

2 Responses to Datacentre – teknologiske vidundere

  1. Pingback: Datacenter – oplagt mulighed for moderne IT infrastruktur

  2. Pingback: Flere og flere gør brug af datacentre

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: