. .

Datacenter – oplagt mulighed for moderne IT infrastruktur

Data (Billede: Flickr.com)

Data (Billede: Flickr.com)

Det er ikke sikkert, at du har hørt om begrebet ‘datacenter’ før. Betragt i så fald denne artikel som en lille hjælp til, hvordan den virksomhed du arbejder hos måske kan bruge datacentre til at forbedre jeres IT infrastruktur. Det kan også være du bare gerne vil have mere information omkring datacentre, deres funktioner og deres enormt store betydning for rigtig mange virksomheder. I begge tilfælde er det helt sikkert værd at bruge 2 minutter på at læse videre herunder.

Hvad er et datacenter?

Et datacenter er ikke bare en eller anden betegnelse for et rum med en masse computere. Faktisk er et datacenter et struktureret og professionelt udført center for data i en størrelse, der selvfølgelig kan variere. Hvad bruger man datacentre til? De bruges simpelthen til at varetage store mængder af data, hvilket kan være i forbindelse med overførsler, lagring, backup, kommunikation og lignende. Alt det teknologiske udstyr samlet i på ét sted i et datacenter giver med andre ord masser af muligheder. Man kan sige, at det er IT infrastruktur i stort format.

De fleste virksomheder har i en eller anden udstrækning brug for at have IT infrastruktur tilknyttet, hvor computere og lignende spiller en rolle i mange forretningsplaner. Hvis man gerne vil slippe for selv at have udstyret stående og skulle varetage det, kan man outsource det hele til et datacenter. Dette er også kaldet colocation, og det kan du læse mere om her. Ofte vil det fungere sådan, at man får tilknyttet det udstyr, som man har brug for, og derefter sætter man i samarbejde med datacenteret en løsning op, som er skræddersyet til virksomhedens behov. På den måde er man sikret konstant professionel service og ydelse, hvilket i sidste ende er en moderne og effektiv løsning på IT infrastruktur.

Sikkerhed frem for alt

Et effektivt datacenter kan altså i mange tilfælde med fordel tilknyttes en virksomhed, men det er ikke nødvendigvis den rigtige løsning. Det kommer meget an på hvilke krav virksomheden stiller til sin dataopbevaring, sikkerhed, leverandører mv. Der findes en lang række udbydere i Danmark og Europa, men står din virksomhed i en situation, hvor man skal bruge informationer om en potentiel samarbejdspartner indenfor datacentre, så er det en god ide at gøre sit fodarbejde grundigt. Tag fat på 3-4 dygtige datacentre og hold et møde med dem, hvor de kan præsentere dem selv og deres løsninger. Priserne kan variere meget, men en god tommelfingerregel er, at man får hvad man betaler for. Man kan ikke få den højeste sikkerhed, den bedste rådgivning og en god support, hvis man samtidigt ikke vil betale prisen. Spørgsmålet er, om du har råd til at miste dine data, nedetider, en support der ikke svarer osv. Hvor forretningskritisk er databehandlingen i din virksomhed?

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: