. .

Beskrivelse af sikkerhedsendestop

Endestop - (Foto: Bernstein.dk)

Endestop – (Foto: Bernstein.dk)

Sikkerhedsendestop bruges f.eks. til at overvåge sikkerhedslåger og afskærmninger. Her kan sikkerhedsendestoppet virke som grænseafbryder, som kan tvangsafbryde en funktion, hvis den detekterer at en sikkerhedsskærm er så åben at der er risiko for en farlig situation. Sikkerhedsendestop kan bygges til at kunne overvåge glidende eller sideværts bevægelser, og de kan have mange andre former for udformninger til at aftaste andre emner og bevægelser. Sikkerhedsendestop bruges også i elevatorer, til at give styringen signal om detekteret bevægelse.

Endestoppets opbygningsdele

Endestoppet fungerer ved mekanisk bevægelse som bliver opfanget af en tap eller arm, som sidder et sted hvor der er sandsynlighed for at de bevægelige dele nærmer sig. Den del der opfanger den mekaniske bevægelse kaldes påvirkningsdelen og er f.eks. udført som en svingarm. De mekaniske bevægelser fra maskinen som sikkerhedsendestoppet er placeret på, skal omdannes til elektrisk styring. Dette bliver gjort ved hjælp af en omskifter som sidder i selve kroppen af endestoppet. Kroppen kaldes kontakthuset, fordi kontakten sidder herinde, og dette kontaktsystem består netop af omskifteren. En mikroomskifter, som oftest benyttes i et endestop, er den kontakt der er i stand til at omforme det mekaniske signal til elektrisk styring. Endestop kan aftaste mange former for bevægelse, og ofte bruger man også endestop på transportbånd. Her er der tale om variable bevægelser og emner der har varierende vægt. Her skal der bruges fjedre og ekstra stop, for at udligne de forskellige bevægelser, så endestoppet kan aftaste korrekt.

Læs mere om endestop her

Share

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: